Som beskrevet i bekendtgørelsen om honning, må honning ikke opvarmes til temperaturer hvor de naturlige enzymer i honningen svækkes eller helt ødelægges, hvilket sker når temperaturen overstiger ca. 40°C. Honningen vil her blive af ringere kvalitet, og vil herefter kun kunne sælges under navnet 'bagehonning'. Lodhusets honning bliver behandlet under temperaturkontrollerede forhold, således at honningen håndteres ved maksimalt 30°C, og opbevares under køligere forhold (ca. 10-15°C). Denne behandling sørger for at de sunde enzymer i honningen forbliver intakte og aktive i længere tid, som blandt andet bevirker at honningen kan fungere bakteriedræbende. Dette er blandt andet årsagen til, at man typisk anbefaler brug af honning, når man har ondt i halsen. Under fanebladet "Egenkontrol" kan den præcise slyngningstemperatur ses, for det enkelte batch af honning.
Honning, som er forseglet i et bistade, er nøjsommeligt blevet affugtet af arbejderbierne, således at vandprocenten er under 20%. For at bevare denne lave vandprocent er det vigtigt i håndteringen af honningen, at den omgivende luft under slynging og krystallisering er lav, da høj luftfugtighed kan resultere i at honningen absorberer vand, og vandprocenten dermed stiger. I bekendtgørelsen om honning, skal honning have en vandprocent på maksimalt 20%. I Lodhusets produktionsfaciliteter kontrolleres luftfugtigheden løbende og affugtes jævnligt, således honningen ikke absorberer vand under behandlingen. Ligeledes opbevares honningen under affugtede forhold. Vandindholdet og luftfugtigheden kontrolleres og noteres for hver batch af honning, og disse værdier kan ses under fanebladet "Egenkontrol", for det enkelte batch af honning.
Til produktion af Lodhusets honning, benyttes stader af polystyren. Staderne er fødevaregodkendte og er ligeledes enkle at rengøre, hvilket er i modsætning til klassiske stader af træ. Stadernes dele desinficeres årligt ved brug af et naturvenligt desinfektionsmiddel, VirkonS, i kombination ved grundig rengøring.
Alle dele af honningbehandlingen, til produktionen af Lodhusets honning, foregår i lokaler der er af høj hygiejnisk standard. Lokalerne er specialkonstruerede til at gøre honningbehandlingen så strømlinet som overhovedet mulig, og er designet med hygiejne i hovedsædet. Billeder af faciliterne kan ses herunder.